Premieră medicală: Sarcină prin FIV și screening genetic

Medicina avansează într-un ritm rapid, aducând inovații și soluții pentru problemele de sănătate care erau în trecut dificil de tratat. Una dintre aceste inovații este posibilitatea de a combina tehnologia fertilizării in vitro (FIV) cu screeningul genetic preimplantator (PGS/PGD) pentru a asigura o sarcină sănătoasă și cu șanse ridicate de reușită. Acest articol explorează această premieră medicală și beneficiile aduse de aceasta pentru cuplurile care doresc să devină părinți.

Fertilizarea in Vitro (FIV) – O Modalitate de Tratament a Infertilității

Fertilizarea in vitro este o tehnică de reproducere asistată care implică fertilizarea ovulului de către spermă în afara corpului și transferul embrionilor rezultați înapoi în uter. Această procedură a ajutat multe cupluri care se confruntau cu infertilitatea să realizeze visul de a deveni părinți.

Screeningul Genetic Preimplantator (PGS/PGD)

Screeningul genetic preimplantator (PGS) și diagnosticul genetic preimplantator (PGD) sunt tehnici care permit evaluarea genetică a embrionilor înainte de transferul lor în uterul mamei. Aceste tehnici pot identifica anomalii cromozomiale sau mutații genetice, oferind astfel informații valoroase despre sănătatea embrionilor.

Cum Funcționează PGS/PGD în Sarcina prin FIV

Procesul combinat de FIV și PGS/PGD funcționează în mai multe etape:

 1. Stimularea Ovarelor: Femeii i se administrează medicamente pentru stimularea dezvoltării multiple a ovocitelor.
 2. Recuperarea Ovocitelor: Ovocitele mature sunt recuperate prin intermediul unei proceduri minim invazive.
 3. Fertilizarea in Vitro: Ovocitele sunt fertilizate cu spermă în laborator pentru a obține embrioni sănătoși.
 4. Screeningul Genetic: Embrii sunt supuși screeningului genetic, unde sunt analizate pentru anomalii cromozomiale sau mutații genetice.
 5. Transferul Embriilor: Embrii sănătoși sunt transferați înapoi în uter, unde pot să se implanteze și să dezvolte o sarcină sănătoasă.

Beneficiile Premierii Medicale: Sarcină prin FIV și Screening Genetic

 1. Identificarea Anomaliilor Genetice: PGS/PGD permite identificarea embrionilor cu anomalii cromozomiale sau mutații genetice, reducând riscul de a transmite afecțiuni genetice moștenite.
 2. Cresterea Ratei de Succes: Transferul de embrioni sănătoși crește șansele de implantare și reușită a sarcinii.
 3. Reduerea Riscului de Avort: Selectarea embrionilor sănătoși reduce riscul de avort spontan și complicații legate de anomalii genetice.
 4. Personalizare: Procedura permite medicului să dezvolte un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient, în funcție de nevoile și obiectivele lor.

Cine Poate Beneficia de Această Premieră Medicală

Această premieră medicală este potrivită pentru:

 • Cuplurile care au risc crescut de transmitere a afecțiunilor genetice moștenite.
 • Cuplurile care au experimentat eșecuri repetate în tratamentele de fertilitate.
 • Femeile în vârstă sau cu istoric de sarcini nereușite.
 • Pacienții care doresc să maximizeze șansele de a obține o sarcină sănătoasă și de a evita complicațiile legate de anomalii genetice.

Concluzie

Premiera medicală a combinării FIV cu screeningul genetic preimplantator (PGS/PGD) reprezintă un avans semnificativ în domeniul fertilității și reproducerii umane. Această tehnologie oferă cuplurilor oportunitatea de a concepe și de a aduce pe lume copii sănătoși și reduce riscurile legate de anomalii genetice. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră de fertilitate pentru a evalua opțiunile disponibile și pentru a decide dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră. Cu ajutorul acestei premiere medicale, cuplurile pot să-și îndeplinească visul de a deveni părinți și să aducă pe lume copii sănătoși și fericiți.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *